Dometic nudi širok spektar proizvoda za ventilaciju bilo da se radi o plovilima za zabavu ili komercijalne svrhe,uključujući aksijalne ventilatore,certifugalne ventilatore,dimne i protupožarne zaklopke,ventilacijske rešetke i elektronske kontrole ventilatora.

Komercijalni aksijalni i centrifugalni ventilatori omogućavaju provjetravanje i hlađenje zraka u brodskim motornim prostorima.Koriste se lagani materijali otporni na koroziju .Lopatice su konstruirane od čvrstog armiranog poliamida,sa standardno plastificiranim kučištem.Motori ventilatora su visoko učinkoviti,reverzibilni.Svi sklopovi su ili od anodiziranom aluminija ili od nehrđajučeg čelika AISI316.

livos-asortimanDimne i protupožarne zaklopke,zatvaraju motorni prostor u slučaju požara.Nedostatak svježeg zraka u kombinaciji sa protupožarnim mjerama mogu ugasiti vatru i spasiti plovilo od mogućeg izgaranja do vodene linije.Zaklopke mogu biti od aluminija ili od nehrđajućeg čelika.

Ventilacijske rešetke zaustavljaju prodor slane izmaglice i vode u motorni prostor. Svaka rešetka je posebno izrađena za maksimalni protok zraka i minimalna ograničenja za određene veličine motora,razmišljajući o maksimalnom protoku i dimenzijskim ograničenjima.

Postoje četiri vrste opcije drenaže:donja,prednja,horizontalna i sabirna.

Nadzor i kontrola pritiska i temperature je dostupan za trofazne kao i za 24VDC ventilatore.

Ventilatori mogu biti varijabilni,temeraturno kontrolirani,kontrolirani pritiskom ili kontrolirani pritiskom i temperaturom.DC kontrole su bazirane na temperaturi.Trofazni sistemi mogu imati i kontrole protupožarnih zaklopki.Sučelje sa centralnim sustavom za nadzor je moguć kao opcija.

LIVOS brošura

LIVOS katalog

Za izračun i ponudu tipa ventilacije za vaše plovilo obratite nam se sa povjerenjem.

FRIGOMARINE d.o.o