Trim-ploče namijenjene su isključivo za ugradnju na brza plovila, iako ih se nerijetko može vidjeti i na raznim ne tako brzim poludeplasmanskim plovilima. Kod svih brzih plovila zajednička je osobina to da ona ekonomično plove tek kad glisiraju, odnosno kad ispred pramca guraju što manju količinu vode, ako govorimo o poludeplasmancima. I jedan i drugi zahtjev bit će zadovoljeni tek onda kada plovilo zaplovi, kako se to u pomorstvu nazva, na ravnoj kobilici (even keel). Sva plovila, bilo da je riječ o malim barčicama ili ULCC tankerima nosivosti sada već i preko 500.000 tona, projektirana su za plovidbu na ravnoj kobilici! Veliki brodovi to korigiraju prebacivanjem masa po balastnim tankovima, ali na manjim plovilima to nije moguće. Zato je moguće nešto drugo, a to je mehanički utjecaj na plovilo i dovođenje što bliže idealnom položaju.

Lenco Trim Tabs recenzija pdf

Otvori opis

standard_mount_trim_tab_kit_fd02dc1348cc77ad6d3972cfccc7aca0Trim-ploče su dio dodatne nautičke opreme koja pridonosi bržem izglisiravanju motornih plovila, glisiranju kod manjih brzina, ispravljanju plovila, mirnijoj i sigurnijoj plovidbi, te manjoj potrošnji goriva. Lenco Marine kao vodeći svjetski proizvođač električnih flapsova idealno je rješenje za Vaše plovilo.

Kupovina Trim-ploča jedna je od rijetkih investicija u vaše plovilo koja vam se nakon kratkog vremena vraća kroz uštedu goriva, a na dalje štedi vaš novac i pridonosi ugodnijoj i sigurnijoj plovidbi.

  • Trim tabs kit: kuglično navojno vreteno
  • Bennett retrofit
  • Lenco prekidači
  • Lenco podizači
  • Lenco aktuatori
  • Lenco dodatna oprema

Kategorije proizvoda