Konopi se sigurno lako previde od sve te cool i sjajne opreme za vodene sportove i zabavu na vodi i sigurno su najzanemareniji i pomalo zaboravljeni od sve ostale opreme za sportove na vodi.Konopi su u stvari temelj svake opreme za sportove na vodi i čine jedan od najvažnijih detalja kad govorimo o sigurnosti i performansama tijekom vožnje ,bilo da govorimo o konopima za vuču tuba,skija ili wakebord-ova.Investicija u dobar konop ove sezone je jedna od najpametnijih odluka ove sezone.

Otvori opis

Najveća razlika između konopa za wakeboard i konopa za druge vodene sportove je u rastezljivosti i čvrstoći.Konopi za wakeboard se puno manje rastežu od ostalih i nevjerovatno su čvrsti.Koriste se iza broda.Zato savjetujemo da za svaki vodeni sport koristite konope predviđene za taj sport.

Potražite konop sa vrlo malo ili nikakvog rastezanja za što bolje skokove.Veličina ovisi o veličini broda.Sekcije mogu varirati,ali konopi za wakeboard su uglavnom između 16-21mt dužine(50-70ft).

Ovaj konop bi vas trebao dovesti u najbolju pozicciju iza broda,tamo gdje je val najveći.Naš savjet je uložite malo više u ovu vrstu konopa,jer ukoliko vodite brigu o opremi ,ovaj konop će trajati jako dugo.

Ručke su nešto šire radi lakšeg izvođenja okreta od 360* i imaju ručku od mekane PU pjene za što ugodnije držanje,jer je pritisak na ruke za vrijeme wakebordanja izrazito velik.

Ukoliko ste početnik vaš izbor je Jobe Prime Wake Combo Blue.

Najluksuzniji konopi za wake, kao JOBE SPECTRA WAKE KONOP, su obloženi PVC-om što im daje veliku otpornosti na habanje i trošenje i nema opasnosti da će vam se konop zamrsiti.

Proizvodi

  • Jobe Base Black kaciga je lakša nego ikad,u srcu je svakog sportaša na vodi i savršen je dodatak opremi za sportove na vodi.Unikatna dvoslojna konstrukcija savršeno se prilagođava glavi i daje osjećaj udobnosti,dok zaštite za uši ,dodatno štite,pogodili ste;uši.“Must Have“ za sve koji izvode ludosti na vodi, jer “kaciga glavu čuva…”

  • Jobe Base Teal kaciga je lakša nego ikad,u srcu je svakog sportaša na vodi i savršen je dodatak opremi za sportove na vodi.Unikatna dvoslojna konstrukcija savršeno se prilagođava glavi i daje osjećaj udobnosti,dok zaštite za uši ,dodatno štite,pogodili ste;uši.“Must Have“ za sve koji izvode ludosti na vodi, jer “kaciga glavu čuva…”

  • Oslobodite um krenite na vodu.Ovaj konop za početni nivo dolazi da EVA ručkom koja vam daje živi osjećaj.Konop pluta i tako ostaje van dosega propelera i lako ga pokupite sa vode.Prime Wake Combo Blue konop je sve što vam treba za ludu vožnju.

  • Oslobodite um krenite na vodu. Ovaj konop za početni nivo dolazi da EVA ručkom koja vam daje živi osjećaj. Konop pluta i tako ostaje van dosega propelera i lako ga pokupite sa vode. Prime Wake Combo Red konop je sve što vam treba za ludu vožnju.

  • Jobe luksuzni Republic vezovi imaju sistem vezivanja za nivoe od početnika do naprednijih vozača,jer vezuju vozačeva stopala sa daskom sa velikom prezicnošću.Republic vezovi dolaze sa rastezljivom fleksibilnom podlogom zbog bolje kontrole i jednostruke vezice osiguraju stopala.

  • Sa novim cool dizajnom UNIT vezovi su konstruirani za vozače svih nivoa.Otvoreni prsti omogućavaju prilagođavanje veličine vezova što ih čini prihvatljivim za veliki opseg veličina stopala.