10 savjeta za wakeboard početnike

Wakeborading je odličan vodeni sport koji se doista može naučiti u bilo kojoj životnoj dobi,jer je jednostavniji od nekih drugih i mnogo zahtjevnijih sportova sa daskom,kao što su snowbaarding i surfing.

Otvori opis

Početnici mogu osjetiti navalu adrenalina već na prvoj vožnji,bez da su potrošili sate i sate instrukcija,ukoliko nauče nekoliko osnovnih stvari i pojednostave vožnju.

Uvjereni smo da ćete se „zakačiti“ već nakon prve vožnje zato vam dajemo nekoliko „insiderskih“ savjeta.Prije nego iznajmite ili kupite opremu možete pogledati video uratke koji doista ima pregršt,ali evo nekih iz JOBE wakeboard tima.

Koliko uložiti?

Iako je očito da ćete za više uloženog dobiti bolju kvalitetu ako govorimo o wakebordu,ali ne želite potrošiti hrpu novca za nešto u što niste sigurni da će vam se svidjeti .Zato vam savjetujemo početnički komplet u kojem imate sve potrebno za start. Jobe Logo Wakeboard 138 & Maze Package je savršen izbor.

Koja veličina/dužina je još jedno važno pitanje koje je načešće uvjetovano stilom i vrstom vožnje,ali na ovom nivou želimo stvari maksimalno pojednostavniti.Odaberite veličinu daske u skladu sa vašom težinom i visinom,zato vam nudimo jednostavnu tablicu u skladu sa tim.

kglbsDužina daske
40-6890-150130-134
59-81130-180135-139
77-114170-250140-144
91-125200-275+> 144

Vrsta rockera (linija daske od vrha do repa). Continuous ili 3 stage rocker

Kontinuirana linija ili blaga 3 stage linija daske je izbor za početnika,jer takav oblik daske omogućava glatku vožnju,lakšu kontrolu,bolji balans i sigurniji početak.

Stav-za početnike je najbolje namjestiti vezove na 0* i što bliže stražnjem kraju daske koliko je god to moguće da bi dobili što više kontrole prebacujući težište na stražnju peraju.Za što lakši start,zauzmite poziciju u vodi kao da sjedite u naslonjaču,sa koljenim između laktova i dok držite konop dajte signal skiperu da krene.Dok brod ubrzava,držite rub daske iznad vode i sačekajte skupljenih nogu da vam tijelo posve izađe iz vode i tek onda ispravite.

Sada kad ste uspravljeni,prednju nogu vodite prema naprijed i većinu težine prebacite na stražnju nogu i stražnju peraju.

Nekoliko dodatnih savjeta:

  • koristite kraći konop tijekom par prvih vožnja,to će smanjiti vjerojatnost padova,dok se malo ne oslobodite i ne osjetite dasku i valove
  • iako ćete osjetiti potrebu da se povlačite na konop, to NE RADITE, jer će povlačenje konopa rezultirati da daska dublje uroni u vodu i vaš pad
  • držite konop nisko dolje i oduprite se potrebi da konop podižete u nivo prsa
  • prilagodite brzinu broda vašem znanju i ne/iskustvu,a skiper mora biti upoznat sa vašim mogućnostima

VJEŽBAJTE,VJEŽBAJTE I ONDA JOŠ MALO VJEŽBAJTE

Pad na vodu ne boli,a neee!Površinska napetost vode i određena brzina vašeg gibanja mogu uzrokovati ozbiljne udarce i iz toga razloga savjetujemo da u kompletu opreme imate,kacigu,prsluk i zaštitne rukavice.

SIGURNOST PRIJE SVEGA.

Svjetski prvak Dominik Gührs

Proizvodi

  • Jinx Junior je perfektan za mlade vozače. Kontinuirani rocker i centralana peraja osigurava brzu,glatku i pouzdau vožnju. Poliuretanska jezgra ostaje snažna tijekom vožnje. Jinx paket sadrži junior , vezove,konop i ručku, tako da možete startati u tren oka.

  • JOBE Logo Wakeboard paket je fantastičan paket kako za početnike tako i za naprednije vozače. 3-stage rocker je savršen izbor za one koji vole iskoristiti sav potencijal valova i visoke odraze(skokove). Ovaj paket dolaze sa MAZE standard vezovima koji vrlo precizno fiksiraju nogu na dasci, a fleksibilna i rastezljiva potplata omogućava odličnu kontrolu daske.

  • Ovaj takmičarska životinja voli lomiti valove i dostupan je za odličnu cijenu. Pro model Austina Hair-a je perfektan za vožnju iza broda. Maddox wakeboard je krut i reagora superbrzo. Naoružan PU jezgrom i ABS ojačanjem, Maddox može izdržati sve valove.

  • Wakeboard za početnike i malo naprednije vozače.Sa svojim kontinuiranim rockerom omogućava brzu i glatku vožnju i dozvoljava lakše skretanje. Naoružana integriranim perajicama za bolji kontakt sa vodom i omogućava bolju stabilnost prilikom sletanja na vodu.