Kako izabrati prikladnu tubu za sebe i svoje potrebe?

Postoje tube koju se djelomično ili potpuno prekrivene najlonskim navlakama,te podjela tuba na broj osoba koje se mogu voziti na tubi,a uvijek se rangiraju po maksimalnom broju odraslih osoba.Tako imamo u ponudi tube za 1,2,3 i 4+ osobe.Na tubama koje su određene za dvije osobe mogu se voziti i tri osobe ako su dvije od tri djeca.Preporučujemo da se sa djecom uvijek vozi i jedna odrasla osoba koja može brzo reagirati i pomoći djeci ukoliko dođe do prevrtanja tube i neočekivanih situacija.

Otvori opis

Slijedeći faktor je dno tube za vuču.Neke tube će brže kliziti po vodi pri velikim brzinama,ukoliko je oblik tube takav da se u tom trenutku smanji površina tube koja je u kontaktu sa vodom.Primjeri su Hydra, Crusher, Tribal II i AIRSTREAM serija. Za ostale tu je TURBO SWING koji podiže prednji dio tube i bez obzira na njen oblik,smanjuje kontakt tube sa vodom i samim tim smanjuju se sile naprezanja kako na tubi,tako i na plovilo koje vuče tubu.Time štedimo gorivo,energiju i same materijale.

Nakon izbora tube pročitajte više o pravilnom napuhivanju tuba za dobiti najbolje performanse ,izboru konopa i korištenju pumpi za tube.

Zašto je potrebno pravilno napuhati tubu?

Oblici tuba za vuču su dizajnirani da se najbolje ponašaju na vodi kada su pravilno napuhani.Što to doista znači?Pravilno napuhana tuba će ispuniti navlaku u potpunosti bez promjene predviđenog oblika. Napuhujete tubu na način da su se “ispeglali” svi nabori na navlaci. Nedovoljno napuhana tuba će tonuti u vodu i time stvarati veći otpor radi kojeg može doći do oštećenja unutarnje komore,vanjske navlake,konopa,a u konačnici i samog plovila i motora.Voda će ispunjavati prostor između unutarnje komore i navlake i time stvarati još veći otpor i težinu od predviđene.Neminovan rezulatat je oštećenje opreme, a to nikako ne želimo.

Također moramo obratiti pozornost na temperaturu vode jer će hladnoća uzrokovati smanjenje volumena zraka u tubi i dobit ćemo rezulate kao da tubu nismo dobro napuhali.

Isto vrijedi i za visoke temperature kad tuba napuhana stoji cijeli dan na suncu,što rezultira povećanjem volumena zraka u tubi i dodatnim rastezanjem unutarnje komore,a rezultat je pucanje unutarnje komore po šavovima i prekomjerno trošenja materijala,te skraćenje vijeka trajanja same tube.

Zato preporučujemo da se provjeri napuhanost tube prije svakog korištenja.

Za male tube 1-2 osobe preporučujemo JOBE zračnu pumpu 12V, a za velike 3-4+ tube preporučujemo JOBE HEAVY DUTY pumpa 230V kako za napuhavanje,isto toliko nam pomaže i kod ispuhavanja velikih tuba prije skladištenja. Kako ponekad nemamo pri ruci 230V utičnicu, nudimo JOBE kompresorski adapter da možemo tubu napuhati na pumpnoj stanicu pomoću kompresora za automobilske gume.

O konopima opširno govorimo u grupi Konopi i dodatna oprema za tube – uvod

Proizvodi

 • Jobe Wingman otvara nove dimenzije zabave na vodi. Zbog svog dizajna u obliku slova U i 4 peraje koje ga čine lako upravljivim Wingman je savršen za učenje novih vještina. Wingman je namjenjen za 1 osobu a jednostavnim naginjanjem na bok mjenjate mu smjer kretanja. Četiri neoprenske drške i neoprenski jastuk čine ga udobnima, ali nemojte se previše opustiti, jer Wingman podiže adrenalin na višu razinu.

 • Ugazite na strašnu HOTSEAT tubu, jednu od najbržiš i najčvršćih tuba u JOBE porodici tuba jednosjeda. Brzo povežite ili odvežite ovaj kolut za vuču pomoću brze konekcije za konop. Njena 840D najlonska navlaka koja u potpunosti štiti 26G pvc unutarnju komoru može izdržati i nešto vatre.

 • Let's crush some waves! Ova tuba je stvorena da lomi valove sa svojim 420D najlonskom navlakom i super ugodnim jastukom za maksimalnu udobnost. Brza spojka za konop omogućava beskrajna povezivanja i odvezivanja tube da možete izaći na vodu u trenu i uživati u živahnosti ove tube.

 • “Let’s get ready to Thunder!” Naša super brza tuba za vuču Thunder je predviđena za vožnju jedne osobe.Unutrašnja zračnica je izrađena od 24G PVC-a što je čini izdržljivom a ujedno i super laganom.Dolazi sa četiri neoprenske ručke, što omogućava da ležite ili sjedite na tubi.

 • “Let's get ready to Rumble!” Naša super brza tuba za vuču Rumble je predviđena za vožnju jedne osobe.Unutrašnja zračnica je izrađena od 24G PVC-a što je čini izdržljivom a ujedno i super laganom.Dolazi sa četiri eoprenske ručke, što omogućava da ležite ili sjedite na tubi.

 • Ova tuba za jednu osobu je jedna od najbržih na tržištu.Skačite i letite sigurno sa ovom tubom koja je izrađena od unutrašnje komore od 20G PVC-a i dvostruko prošivene 420D najlonske navlake.Hydra je dizajnirana na način da se mogu postizati maksimalne brzine,ali sigurnost uvijek ispred svega,pa smo tako i dizajnirali dvije neoprenske ruče za zašititama za zglobove.

 • Osjećati ćete se kao kralj ili kraljica na tronu u ovoj luksuznoj tubi,bilo da želite brzu uzbudljivu vožnju,laganu opuštajuću turu uz obalu ili jednostavno odmarati i piti hladno piće na samoj obali.Visoki naslon i udobno sjedalo pružaju sate i sate luksuznog komfora tijekom vožnji.Višestruko funkcionalana Anura je spremna za vas.

 • Pozdravite novu tubu u JOBE porodici tuba za jednu osobu,koja se može korisiti u dva smjera.Ovom tubom dobijete 2 u 1 bilo da želite sjediti i uživati u laganoj vožnji ili uzeti stvari u svoje ruke i u klečećem položaju izvoditi vratolomije.

 • Vruće vam je? Ova Breeze tuba može vas vrlo brzo rashladiti i učiniti sretnim vozačem. Tuba je potpuno prekrivena dvostruko prošivenim najlonskom navlakom. Pogodna brza konekcija za konop omogućava brzo povezivanje i odvezivanje tube. Cijenit ćete i 4 ručke sa neoprenskom zaštitom za zglobove i nepovratnim ventilom za brzu pripremu tube za vuču koja će vas ostaviti bez daha već nakon prve vožnje.

 • Vožnjom u ovoj tubi, zavrtjet će vam se u glavi! Revolve je naša najšira tuba za jednu osobu, koja nudi puno prostora za svog vozača. Brzi konektor dopušta spajanja i odvajanja bez napora, na vodi ste u sekundi. Revolve sadrži dvije neoprenske ručke koje pružaju dobar zahvat i udobnost. Super snažni dvostruko prošiveni najlon od 420D može se oduprijeti i tornadu. Vrijeme je za… REVOLVE!

 • Nevjerovatno pogodna i dražesna za djecu: upoznajte Jobe Shark tubu za vuču. Savršena tuba za uhvatiti osnove vožnje na tubi ili skijanja na vodi. Sa svojom snažnom dvostruko prošivenom 420D najlonskom navlakom i svojim slatkim izgledom vezana je uz zabavu i još više zabave. Okruglo formirani nos omogućava vašem djetetu potpunu sigurnost i jednostavan ukrcaj. Brzi konektor omogućava super lagano spajanje i odvajanje.

 • Jobe Parrot Trainer je tuba namjenjena za dijecu. Zbog svoga slatkog dizajna i okruglog nosa, čini ga sigurnim za dijecu. Dizajniran je tako da je ukrcavanje na njega olakšano te sa brzim konekcijama za konop čini ga u isto vrijeme udobnim i praktičnim. Uvjereni smo da će vaši najmanji uživati na njemu.

 • Sa opcijom više položaja i načina vožnje BINAR je vaša nova igračaka za bekrajnu zabavu na vodi.Sa nepovratnim ventilom i brzom konekcijom za konop ova tube je brzo spremna za ludu vožnju bilo da sjedite,klečite ili radite druge ludosti.Samo spojite konop na jedno od dva spojna mjesta i otkrijte sami što se sve može sa ovom tubom.

 • Zavežite pojaseve, polijećemo. Ukrcajte se na AIRSTREAM i pripremite se na turbulencije.Ovo je jedan on naših najprodavanijih modela i to sa dobrim razlogom.Zahvaljujući strateški pozicioniranim ručkama sa neoprenskim zaštitama za zglobove,JOBE AIRSTREAM dozvoljava više položaja tijekom vožnje.

 • Probudite avanturistu u sebi i popnite se na JOBE CHASER 2P tubu za vuču i doživite zabavu života.Ovo je ozbiljna tuba za zabavu sa prijateljima i obitelji.840 dena duplo prošivena najlonska navlaka štiti 28G PVC unutrašnju komoru od oštećenja.Držite se čvsto na tubi pomoću ugodnih i super izdržljivih ručki sa neoprenskom zaštitom za zglobove.

 • Proton tuba je novi dodatak našoj kolekciji tuba i ruku na srce najsigurnija. Dodali smo visoki naslon za glavu za optimalnu podršku i sigurnost. Ova tuba je proizvedena s 840D najlonskom navlakom, što tubu čini snažnom i izdržljivom.

 • SCOUT 2P je tuba namjenjena za ono što se zove slatka vožnja.Osjetite strujanje vjetra u kosi sa ovom tubom za vuču pomno odabranog oblika za jednostavan ulaz na tubu.SCOUT 2P je doista zabavna tuba koja nudi ludu kombinaciju uzbuđenja,stabilnosti i ugodne vožnje.

 • Zatišje pred oluju? Mi ne mislimo tako. JOBE STORM 2P tuba za vuču je namijenjena za vuču dvije osobe,ali ima 6 luksuznih ručki sa neoprenskim zaštitama za zglobove da možete mijenjati pozicije tijekim vožnje dok lomite valove ovom odličnom tubom za vuču.

 • JOBE TRIBAL II tuba za vuču je novi val uzbuđenja dodan u JOBE porodicu tubu za vuču.Ova tuba je doista favorit svih koji traže i žele osjetitit visoku dozu adreanlina u krvi.Bonus je zračna podnica za jednostavan ulaz na tubu iz vode.Četiri luksuzne ručke sa neoprenskim zaštitama za zglobove.

 • “Double trouble znači dvostruka zabava!” Naša super brza tuba za vuču Double trouble pruža vam dvostruki užitak, jer je predviđena za dvije osobe.Unutrašnja zračnica je izrađena od 24G PVC-a što je čini izdržljivom a ujedno i super laganom.Dolazi sa četiri neoprenske ručke,i sigurnosnom komorom što pruža sigurnost i zabavu u isto vrijeme.

 • Vožnjom u ovoj tubi, zavrtjet će vam se u glavi! Revolve je naša najšira tuba za dvije osobu, koja nudi puno prostora za svoje vozače. Brzi konektor dopušta spajanja i odvajanja bez napora, na vodi ste u sekundi. Revolve sadrži dvije neoprenske ručke koje pružaju dobar zahvat i udobnost. Super snažni dvostruko prošiveni najlon od 420D može se oduprijeti i tornadu. Vrijeme je za… REVOLVE!

 • Osjećati ćete se kao kralj ili kraljica na tronu u ovoj luksuznoj tubi,bilo da želite brzu uzbudljivu vožnju,laganu opuštajuću turu uz obalu ili jednostavno odmarati i piti hladno piće na samoj obali.Visoki naslon i udobno sjedalo pružaju sate i sate luksuznog komfora tijekom vožnji.Višestruko funkcionalana Anura je spremna za vas.

 • Sa opcijom više položaja i načina vožnje Kick flip je vaša nova igračaka za beskrajnu zabavu na vodi. Sa nepovratnim ventilom i brzom konekcijom za konop ova tube je brzo spremna za ludu vožnju bilo da sjedite, klečite ili radite druge ludosti. Samo spojite konop na jedno od dva spojna mjesta i otkrijte sami što se sve može sa ovom tubom. Kada vožnja završi Kick flip vam može poslužiti kao udobna sofa.

 • Ova tuba za 3 osobe ima dva spojna mjesta za vožnju u dva smjera i pružiti će vam beskrajne sate zabave i uživanja,bilo da je koristite u sjedećem položaju i uživate uronjeni u duboki i visoki udobni naslon ili u klečećem položaju koristeći naslon kao oslonac…

 • Zavežite pojaseve, polijećemo. Ukrcajte se na AIRSTREAM i pripremite se na turbulencije.Ovo je jedan on naših najprodavanijih modela i to sa dobrim razlogom.Zahvaljujući strateški pozicioniranim ručkama sa neoprenskim zaštitama za zglobove,JOBE AIRSTREAM dozvoljava više položaja tijekom vožnje.

 • Probudite avanturistu u sebi i popnite se na JOBE CHASER 3P tubu za vuču i doživite zabavu života. Ovo je ozbiljna tuba za zabavu sa prijateljima i obitelji.840 dena duplo prošivena najlonska navlaka štiti 28G PVC unutrašnju komoru od oštećenja. Držite se čvsto na tubi pomoću ugodnih i super izdržljivih ručki sa neoprenskom zaštitom za zglobove.

 • SCOUT 3P je tuba namjenjena za ono što se zove slatka vožnja.Osjetite strujanje vjetra u kosi sa ovom tubom za vuču pomno odabranog oblika za jednostavan ulaz na tubu.SCOUT 3P je doista zabavna tuba koja nudi ludu kombinaciju uzbuđenja,stabilnosti i ugodne vožnje.

 • Osjećati ćete se kao kralj ili kraljica na tronu u ovoj luksuznoj tubi,bilo da želite brzu uzbudljivu vožnju,laganu opuštajuću turu uz obalu ili jednostavno odmarati i piti hladno piće na samoj obali.Visoki naslon i udobno sjedalo pružaju sate i sate luksuznog komfora tijekom vožnji.Višestruko funkcionalana Anura je spremna za vas.

 • “Giant će vas podsjećati na veliku krafnu!” Naša super brza tuba za vuču Giant pruža vam trostruki užitak, jer je predviđena za tri osobe. Unutrašnja zračnica je izrađena od 28G PVC-a što je čini izdržljivom a ujedno i super laganom. Dolazi sa šest neoprenskih ručki, koje imaju zaštitu za zglobove što pruža sigurnost i zabavu u isto vrijeme.

 • Proton tuba je novi dodatak našoj kolekciji tuba i ruku na srce najsigurnija. Dodali smo visoki naslon za glavu za optimalnu podršku i sigurnost. Ova tuba je proizvedena s 840D najlonskom navlakom, što tubu čini snažnom i izdržljivom.

 • Vožnjom u ovoj tubi, zavrtjet će vam se u glavi! Revolve je naša najšira tuba za dvije osobu, koja nudi puno prostora za svoje vozače. Brzi konektor dopušta spajanja i odvajanja bez napora, na vodi ste u sekundi. Revolve sadrži dvije neoprenske ručke koje pružaju dobar zahvat i udobnost. Super snažni dvostruko prošiveni najlon od 420D može se oduprijeti i tornadu. Vrijeme je za… REVOLVE!

 • Budite vođa plemena! Ova tuba je posebno napravljena kako bi ulazak učinila lakšim i za prave je ljubitelje uzbuđenja. 8 ručki s neoprenskom zaštitom za zglobove osigurava udoban zahvat. Brzo se spojite na Jobe brzi konektor sistem i uživajte u vožnji. Tribal je omotan najsnažnijim 840 dvostruko prošivenim denskim najlonom i dolazi s 28G PVC unutarnjom komorom.

 • SCOUT 3P je tuba namijenjena za ono što se zove slatka vožnja. Osjetite strujanje vjetra u kosi sa ovom tubom za vuču pomno odabranog oblika za jednostavan ulaz na tubu. SCOUT 3P je doista zabavna tuba koja nudi ludu kombinaciju uzbuđenja, stabilnosti i ugodne vožnje. Široki raspon i kružni oblik tube omogućava joj da lako klizi i po najvećim valovima.

 • “Triplet znači trostruka zabava!” Naša super brza tuba za vuču Triplet pruža vam trostruki užitak, jer je predviđena za tri osobe.Unutrašnja zračnica je izrađena od 26G PVC-a što je čini izdržljivom a ujedno i super laganom. Dolazi sa šest neoprenskih ručki, i sigurnosnom komorom što pruža sigurnost i zabavu u isto vrijeme.

 • Oh ne,tornado se približava.Pripremite se za ovu zvijer koja može nositi 3 adrenalina željna vozača.Sa unutarnjom komorom od izdržljivog 28G PVC-a i 840D dvostrukoprošivenog najlona ovo je jedna od naših najizdržljivijih tuba. Neka vas ne otpuhne TORNADO sasvojih 6 luksuznih ručki ispunjenih pjenom da se što lakše vratite na tubu.

 • Premijera

  Zahvaljujući 12 delux pjenom ispunjenih ručki sa zaštitama za zglobove,svi željni uzbuđenja se mogu voziti na trbuhu na neoprenskim podlogama ili se odmarati i uživati sjedeći kada se podigne naslon ,držeći se za dodatne ručke sa strane.

 • Jobeova voda sanjka (banana), kvaliteta i oblik je izveden zahvaljujući obloženom PVC materijalu s termo-vezanim šavovima za optimalnu čvrstoću i izdržljivost. Njegova klizna sjedala i ručke s vinilnim cijevima čine ovu vožnju udobnom! Uključen je komplet za popravak i nožna pumpa.

 • Ova tuba za 4 osobe ima dva spojna mjesta za vožnju u dva smijera i pružiti će vam beskrajne sate zabave i uživanja,bilo da je koristite u sjedećem položaju i uživate uronjeni u duboki i visoki udobni naslon ili u klečećem položaju koristeći naslon kao oslonac u divljoj vožnji.

 • Zavežite pojaseve, polijećemo. Ukrcajte se na AIRSTREAM i pripremite se na turbulencije. Ovo je jedan on naših najprodavanijih modela i to sa dobrim razlogom. Zahvaljujući strateški pozicioniranim ručkama sa neoprenskim zaštitama za zglobove, JOBE AIRSTREAM dozvoljava više položaja tijekom vožnje.

 • Probudite avanturistu u sebi i popnite se na JOBE CHASER 4P tubu za vuču i doživite zabavu života. Ovo je ozbiljna tuba za zabavu sa prijateljima i obitelji.840 dena duplo prošivena najlonska navlaka štiti 28G PVC unutrašnju komoru od oštećenja. Držite se čvsto na tubi pomoću ugodnih i super izdržljivih ručki sa neoprenskom zaštitom za zglobove.

 • Jobeova voda sanjka (banana), kvaliteta i oblik je izveden zahvaljujući obloženom PVC materijalu s termo-vezanim šavovima za optimalnu čvrstoću i izdržljivost. Njegova klizna sjedala i ručke s vinilnim cijevima čine ovu vožnju udobnom! Uključen je komplet za popravak i nožna pumpa.

 • SCOUT 5P je tuba namjenjena za ono što se zove slatka vožnja. Osjetite strujanje vjetra u kosi sa ovom tubom za vuču pomno odabranog oblika za jednostavan ulaz na tubu. SCOUT 5P je doista zabavna tuba koja nudi ludu kombinaciju uzbuđenja ,stabilnosti i ugodne vožnje.

 • Jobeova voda sanjka (banana), kvaliteta i oblik je izveden zahvaljujući obloženom PVC materijalu s termo-vezanim šavovima za optimalnu čvrstoću i izdržljivost. Njegova klizna sjedala i ručke s vinilnim cijevima čine ovu vožnju udobnom! Uključen je komplet za popravak i nožna pumpa.

 • Jobeova voda sanjka (banana), kvaliteta i oblik je izveden zahvaljujući obloženom PVC materijalu s termo-vezanim šavovima za optimalnu čvrstoću i izdržljivost. Njegova klizna sjedala i ručke s vinilnim cijevima čine ovu vožnju udobnom! Uključen je komplet za popravak i nožna pumpa.

 • Jobeova voda sanjka (banana), kvaliteta i oblik je izveden zahvaljujući obloženom PVC materijalu s termo-vezanim šavovima za optimalnu čvrstoću i izdržljivost. Njegova klizna sjedala i ručke s vinilnim cijevima čine ovu vožnju udobnom! Uključen je komplet za popravak i nožna pumpa.