Sportsko ribolovno društvo „Račina Ždrelac“ je i ove godine održala već tradicionalnu manifestaciju „Lignjolov kup od Mišjaka do Žverine“ u trajanju od dva dana – 25. i 26. kolovoza. Osim lignjolova, manifestacija je uključivala i ekološku akciju čišćenja mora, gastronomski događaj, koncert pjevača Petra Dragojevića, te humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za defibrilator.

U petak 25.8, članovi ŠRD „Račina Ždrelac“, zajedno sa prijateljima iz sportskog društva Submania i žiteljima Ždrelca su čistili podmorje, te su uspjeli izvaditi veliku količinu otpada iz pomorja.

Odaziv natjecatelja je bio dvostruko veći nego prošle godine, sa čak 104 natjecatelja i 51 brodicom.

Nakon uspješnog lignjolova, slijedila je tradicionalna ribarska fešta i proglašenje pobjednika. Prvo mjesto sa najviše ulovljenih liganja je zauzeo Domagoj Pedišić, sa Edom Barićem i Ante Šokotom na drugom i trećem mjestu.

Ivan Kostelac je osvojiio nagradu za najveću ulovljenu lignju – IceyTek jaceru od 25L, koju je pribavio sponzor Frigo Marine d.o.o.

Akcija prikupljavanja sredstava za defibrilator je bila uspješna  sa skupljenih 1552,2 Eura, te će na proljeće iduće godine prije početka iduće turističke sezone biti postavljen na plaži Matlovac.

Ribarska večer je prošla ugodno, sa japanskim chefom Nobuhitom Okadom koji je od svježe ulovljene tune priređivao vrhunski sushi za gladne posjetitelje.

Za zabavni dio programa se pobrinuo Petar Dragojević, koji je sa gostom iznenađenja Jacquesom Houdekom priredio vrhunsku zabavu i nezaboravnu atmosferu.

Ukoliko želite saznati više IceyTek jaceri od 25L, kliknite na link:

Icey TEK

Za sva dodatna pitanja obratite nam se s punim povjerenjem.

Frigomarine tim